Return to site

Hart onder de riem in maand december

HART ONDER DE RIEM IN DE MAAND DECEMBER

De feestdagen zijn in aantocht! Gezellig met familie en vrienden lekker lang tafelen en/of ergens op de route met collega’s samen zijn.We merken tijdens onze gesprekken dat het soms ook best wel een ‘lastige tijd’ is voor onze modellen en anderen. Want al dat lekkere eten en ook nog op je maatjes letten, hoe doe je dat!???

TIPS VAN ROOS&JO:

  1. Besef dat het heel normaal is om even wat meer ‘ongezond’ eten te eten dan in een andere tijd van het jaar. Dit mag ook wel een keertje. Spreek met jezelf af dat je deze maand bijvoorbeeld 4 dagen ‘ongezonder’ mag eten. Bijvoorbeeld op sinterklaas, de kerstdagen en Oud&Nieuw. En als je het dan toch een keer van jezelf mag, GENIET er dan van!
  2. Om de schade dan een beetje beperken, kan je de andere dagen iets meer op je eten letten. Ze noemen dit een zogenaamde balansdag. Een balansdag houdt gewoon in dat je minder eet, en je lichaam de kans geeft om de grote hoeveelheid eten te verwerken. Je doel is om op de balansdag minder calorieën binnen te krijgen, zodat je de dag ervoor een beetje compenseert.
  3. Zorg ervoor dat je niet al het lekkers in huis hebt zoals chocolade letters, pepernoten, kerstkransen etc. Belangrijk ook is dat áls je boodschappen doet, je niet hongerig de winkel instapt, want dan wordt de verleiding wel erg groot om toch nog even dat heerlijke gevulde speculaas te kopen!
  4. Als de gasten bij jou thuis komen eten, dan kan jij natuurlijk bepalen wat er gegeten wordt :). Dit is jouw kans om te laten zien dat gezond eten net zo lekker en feestelijk kan zijn als de standaard kerstmaaltijd!
  5. Ook kan je deze maand natuurlijk even een tandje bijzetten qua sporten! Met bijvoorbeeld www.modelworkout.nl kan je heel gemakkelijk thuis flink aan de slag…geen excuus dat je niet door de kou naar buiten wil!

ROOS&JO: YOUR WINGMAN

Mocht je ondanks deze tips toch tegen de feestdagen opzien of maak je je zorgen om wat voor reden dan ook, je bent van harte welkom! Soms is één gesprek al goed genoeg!

Enjoy :)! Joey en Roos          

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly