Return to site

Met ROOS & JO krachtig de winter door!

Februari 2015.. De eerste ijsdag is gepasseerd, wat is het koud!

Niet alleen voor je lichaam, ook mentaal kost het meer energie om in de wintermaanden positief te blijven. Het is donker, het regent, koude wind en vaak grijs. Het zorgt ervoor dat je je wat sacherijnig, moe en geïrriteerd kan voelen en wordt ook wel de ‘winterdip’ genoemd. Het beïnvloed ons humeur en dat laten Roos&Jo niet toe!

ROOS&JO geven tips om mentaal krachtig de winter door te komen:

  1. One – Minute –Me –Time: Begin de dag met een minuutje te letten op je ademhaling. Diep inademen door je neus en rustig uitademen door je mond. Leg je handen in je schoot of rustig ontspannen op je benen. Ogen gesloten… Neem twee woorden die je aanspreken, die jou een prettig en krachtig gevoel geven. Deze woorden zeg je tegen jezelf. Een van de woorden bij de diepe inademing en het tweede woord, zachtjes tegen jezelf zeggen, bij de uitademing.
  2. De roze bril bewust opzetten: in deze donkere dagen is het af en toe moeilijk om je positieve gevoel te vinden. Daarom deze oefening. Visualiseer voor jezelf een roze bril. Elke keer als je deze bril opzet, kijk je met de warmte van het roze kleur naar de mensen om je heen, je situatie, het leven. Als je door deze bril kijkt, krijgt alles meer kleur, meer licht, meer liefde en positiviteit. Door deze bril elke keer bewust op te zetten en te dragen, stimuleer je je gedachten om een gevoel om te zetten naar een positief gevoel.
  3. Jij en iedereen ook: wat een troost dat het voor iedereen winter is! Wees daarvan bewust: kijk om je heen, zie dat iedereen helemaal bepakt op de fiets zit, mutsen op en zich door de winter heen probeert te werken. Natuurlijk is het zo dat iedereen de winter anders ervaart, maar er zijn velen met jou die deze tijd van het jaar soms best wel lastig vinden. Haal moed uit het feit dat je niet de enige bent!

En mocht het zo zijn dat het toch niet helemaal lukt om je lekker warm en positief te voelen in deze grauwe wintermaanden en je je down of onrustig blijft voelen, zoek contact op met ons…..! Het is ook mogelijk om bij ons een power-sessie te nemen waarbij we vanaf het moment waarin je nu staat, op zoek gaan naar perspectieven, verlangens en meer balans in jouw leven..

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly