Return to site

Volledig opgeladen de lente in!

Hebben jullie het ook opgemerk? De vogeltjes laten zich weer meer horen in de ochtend, het is langer licht, de zon komt weer meer tevoorschijn……de lente is in zicht!! De afgelopen weken lagen we of net niet, of totaal uitgevloerd door de griep in bed. De komende weken gaan we voor goed herstel. Herstel van lichaam en geest en op naar de lente! Wij stellen voor om bij je lichaam en geest een beetje liefde en plezier toe te voegen. Liefde en plezier verbinden lichaam en geest en brengt je terug in balans.

Zorg voor jouw totale zelf

1. Bij lichamelijke zelfzorg denken we aan voldoende beweging en gezond eten. Dit gaat bij modellen vaak op de automatische pilot, omdat deze twee elementen zo bij de levensstijl van een model passen. We hadden het al over liefde en plezier toevoegen. Liefde en plezier aan je lichaam kan je geven in de vorm van tijd en aandacht aan je lichaam geven. Zoals tijd nemen om je lichaam te verwennen met een bad, jezelf met je favoriete olie in te smeren of bv. naar de schoonheidsspecialiste of de sauna te gaan. Je huid knapt er van op, maar ook je gevoel en gedachten komen even tot rust en er komt weer ruimte om te genieten. Dit werkt plezierig op je humeur en je gemoed!

2. Bij geestelijke zelfzorg denken we aan rust nemen tussen alle activiteiten door die geestelijke activiteit vragen, zoals bellen, op je computer bezig zijn etc. Liefde en plezier toevoegen aan je geest vergt een beetje oefening. We voegen liefde en plezier toe aan je geest door tijd en aandacht te geven aan het moment en te leven in het NU.

Het is heel gewoon dat gedurende de dag er van allerlei gedachten rondzwerven in je hoofd. De ene raakt je meer dan de andere….daar ga je in mee en kan je moeilijk loslaten. Voor je het weet ben je met het verleden bezig of mogelijke nare dingen die er kunnen gebeuren in de toekomst….maar niet met het moment waarin je NU leeft en waar juist leuke dingen zouden kunnen gebeuren!

She who follows her heart, doesn't need a map...

De oefening zit hem in het aanschouwen van je gedachten. Door enkel naar je (nare) gedachten te kijken alsof het wolkjes in de lucht zijn die komen en gaan, trekken de gedachten je niet meer mee die anders allerlei nare gevoelens tot gevolg kunnen hebben. Je laat de nare gedachten er wel zijn maar door ze niet vast te pakken en erin mee te gaan, hebben ze minder invloed op jouw gemoed en zul je mentaal meer veerkracht krijgen en weer meer plezier hebben!

Dus geef jezelf deze totale zorg in lichaam en geest en geniet van de beginnende lente zonnestralen, de langere dagen en deel de liefde die je voelt !

Veel liefs

Roos&Jo

.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly